LÉPJ SZINTET A KOMMUNIKÁCIÓDBAN!
KIHÍVÁSSOROZATA Pszichológia és Coaching vadonatúj programja

12 napos kihívássorozat

Verbális kommunikáció a hétköznapokban

Habár a kommunikációnknak több összetevője is van, most kifejezetten a verbális kommunikáció kerül fókuszba. Ugyan egyes tudósok szerint kommunikációnk csupán 7-17%-a történik szavak útján, mégis nagyon fontos, hogy az miként is zajlik.

A fennmaradó része pedig a metakommunikáció, azaz a szavakon túli, amely már a testbeszédet, a mimikát és a hangunk milyenségét takarja.

Viszont, ha egy egyszerű példával szeretnék most élni, akkor az az lesz, hogy minket, embereket az állatvilágtól többek között az különböztet meg, hogy mi a hangokat szavakká is tudjuk formálni, meg tudjuk a mondandónkat fogalmazni.

Igen, ez tény, hacsak valakinek nincsen valamilyen rendellenessége, azonban akkor is ismert már a jelbeszéd is.

Osho

"Kommunikáció csak akkor lehetséges, ha feltört lényedben egy dallam, amikor megjelent benned az öröm, amikor megtapasztaltad az igazi boldogságot - akkor van mit megosztanod. Akkor nem csak kommunikáció, nem csak verbális, szavak általi kommunikáció lehetséges, hanem elindul valami más is, egy sokkal magasabb síkon. Megjelenik egy mély, belső kapcsolat - lényetek szintjén találkoztok, és ez az igazi kommunikáció."

Hogyan adjuk át vajon az információt?

Mit értünk meg belőle? Tisztán és érthetően? Vagy esetleg hiányosan, félreérthetően? Esetleg bántón és sértve?

Esetleg hanyagoljuk a beszélgetéseket? Inkább küldjük az sms-t, vagy az emaileket?

Talán még azt sem? Jut-e időnk arra, hogy odafigyeljünk a másikra, aki fontos a számunkra? Meg tudjuk-e őszintén, türelemmel hallgatni, és meg is halljuk azt, amit mondani igyekszik nekünk?

Megértjük az üzenetét?

Talán az idő fogságában még hanyagoljuk is a számunkra fontos személyeket?

És még az is megtörténik velünk, hogy az idegességünk, frusztrációnk egy másik lényen csapódik le, talán akaratlanul vagy akarva.

És ha éppen kritikusak vagyunk, itt is, meg ott is valakit meg- vagy leszólunk. Talán éppen velünk esik meg ez a csöppet sem kívánatos dolog. S ha éppen olyan passzban vagyunk, nem bírva a kritikát, sebtében támadásba is lendülünk és már bele is csöppenünk egy kiadós veszekedésbe, ami aztán természetesen kellemetlen érzésekkel zárul majd.

Megbántunk másokat, magunk is ezt érezhetjük, ezzel belekerülve egy körforgásba, aminek aztán vége-hossza sincs.

Oda-vissza mehet ez a heves súrlódás, és akár egy számunkra fontos kapcsolatnak is vége szakadhat.

Van-e ezekre a helyzetekre valódi, működőképes megoldás?

A válaszom egyértelműen igen.

A tiszta, erőszakmentes kommunikáció.

Ha tudatosan odafigyelve beszélgetünk a társunkkal.

Ha figyelemmel meg tudjuk hallgatni a másikat.

Ha nem hanyagoljuk el a fontos kapcsolatainkat.

S ha hibáztunk, be is tudjuk ismerni azt.

Miért ne változtatnál te is a kommunikációs stílusodon? Lehetsz egy kedvelt beszélgetőpartner, és veled is figyelmesek lehetnek.

Sok mindentől megkímélheted magad és a másikat: az idegességtől, a megbántottságtól, a lelkiismeretfurdalástól, a sértődéstől.

Milyen területeken hasznos ez a kihívássorozat,
és miben is segíthet ez neked?

  • figyelmesebb lehetsz,
  • nem csak meghallod, hanem meg is érted a partnered,
  • odafigyelhetsz tudatosan a kapcsolataidra,
  • időt szakíthatsz az elhanyagolt szeretteidre,
  • újabb kommunikációs stílussal gazdagodhatsz,
  • megtanulhatod kezelni a kritikát,
  • s még el is kerülheted a kritizálást,
  • rendbe tehetsz kapcsolatokat.

A kihívássorozat egy 12 napon át tartó feladatsorozatot kínál számodra, amellyel a kommunikációdat átformálhatod, tisztává és erőszakmentessé varázsolhatod.

Hiszem, hogy ez a sorozat tartogat számodra olyan feladatokat, amelyeken mélyebben is elgondolkodhatsz, s ezáltal javíthatod a kapcsolataidat.

Hogyan zajlik a program?

A kihívássorozat március 11-én indul, és négy darab kihívást tartalmaz majd. Mindegyikre három nap áll a rendelkezésedre, hogy azon elgondolkodhass, s próbálgasd frissen nőtt szárnyaid. S minél többet gyakorolsz, annál biztosabban beépülhetnek az életedbe.

Lesznek benne felismerések bőven, azt megígérem neked. Viszont ha ezekkel kezdeni is tudsz valamit, tudatosabban oda fogsz figyelni nem csupán a kommunikációdra, hanem a kapcsolataidra is.

Korábbi kihívásokról visszajelzés

FANTASZTIKUS VOLT AZ ELMÚLT HÉT!

Pszichológia és coaching, önismeret, Add meg Uram, de most mindjárt, napi teendők

Fantasztikus volt az elmúlt hét! A kihívás minden napra lendületet adott. Hálás vagyok ezért a lehetőségért és ezentúl is alkalmazni fogom az életemben a hasznos tanácsokat, amiket kaptam!

Kacsó krisztina

LÉPJ SZINTET A KOMMUNIKÁCIÓDBAN!

kihívássorozat

A nevezés díja:

4990 Ft

Indulás március 11.-én!
>