ÉNjáték kihívássorozat

ötödik kihívás

Ma kerülj közel valakihez!

Vagyunk sokan, akik úgy nőttek fel, hogy a szeretetkinyilvánítás nem volt része a nevelésünknek. Legjobb volt megtartani a megfelelő távolságot, ha „jógyerekek” akartunk maradni a szüleink, nevelőink szemében. Leginkább másokhoz sem közeledtek a felnőttek a gyerekkorunkban, talán nem tartották azt helyénvalónak, vagy maguk sem igényelték azt. Az ölelés, a simogatás, a puszi, a becézgetés, csintalanság hiánycikként ülte meg a gyerekkorunk.

Nem mindenki így nőtt fel. Voltunk, akiknél ez természetes volt, velejárt a gyerekségünknek.

Neked, aki talán mindezeket hiányolta kicsi gyerekként, és később is, ez a kihívás nehezebb lesz. Ha viszont nem szenvedtél ezek hiányától, akkor viszont gyerekjáték lesz.

Hogyan lehet teljesíteni ezt a kihívást? Fogd fel könnyedén, akkor nem okoz nehézséget.

Például beszélgess el egy öreg nénivel vagy bácsival a buszon, villamoson, miközben utazol éppen!

Kérdezd meg ma valakitől a környezetedben, hogy nem szeretne-e veled kirándulni menni?

Ma fordulj szeretettel a párod felé, ne morogj minden semmiségen.

Ha a párod hazatér fáradtan, öleld át, és dicsérd meg valamiért.

Masszírozd meg, ha arra van igénye. Bármilyen masszázs belefér 😊.

Legyél elfogadó másokkal, hallgass meg valakit, ne siess el. A dolgod megvár, másnak pedig örömöt okozol.

Csak „úgy”, minden előjel nélkül simogasd meg a gyermeked arcát, vagy az unokádét, és mondd el neki, hogy mennyire fontos ő neked.

Akár a pároddal is ugyanezt megteheted.

Ha beszélgetsz valakivel, a testbeszéded árulkodjon arról, hogy fontos neked: fordulj felé, dőlj kicsit előre és tarts szemkontaktust az illetővel. Érezni fogja, hogy érdeklődő vagy és közelebb kerülsz az illetőhöz.

Legyen egy forró, szerelmes éjszakád a pároddal: ennél közelebb már nem kerülhetsz senki emberfiához!

Légy kreatív a megoldásban. Én csupán ötleteket adtam, te választhatsz akármit, bármit: csak 

Kerülj közel valakihez, aki fontos neked.

És ne feledd, a kihívás az kihívás:

 1. Olvasd el!
 2. Csináld meg!
 3. Oszd meg egy hozzászólásban!

Esetleg, ha ez nagyon „egyedi”, vagy nem nyilvános, az sem baj, ha csak egy hatalmas pipával igazolod vissza. Ha pikáns, az is szuper. Csak tedd meg. Magadért. És másokért. Vagy egymásért.

Oszd meg velünk a gondolataid!

 • 3., 4. feladat teljesítve, csak nem tudok minden nap hozzászólást írni….
  az 5. feladatot ma reggel teljesítettem , mielőtt még elolvastam volna mi a feladat… 🙂

  • Örülök neki Katalin, hogy sikerült megoldanod őket, azért is hálás vagyok, ha így, összevontan osztod meg azt, hogy teljesítetted a kihívásokat. Az ötödikre ráéreztél volna? Vagy egyébként is jellemző rád valószínűleg 🙂

 • Fura ez számomra, mert állítólag én nem szerettem ha ölelgetnek gyerekkoromban. Anyu így mondta. Ennek is nyilván oka volt, amit viszont nem tudok. Mikor gyerekem lett, öleltem, pusziltam a fiamat és ezt tart a mai napig – már 14 éves, úgyhogy csak otthon, mikor senki sem látja 🙂 Múlt szombaton voltam egy keresztény zarándoklaton, ahol egy nénivel sétáltam egész úton, kilométereken keresztül. Meghallgattam az élettörténetét, megosztottuk egymással a kajánkat, segítettem neki a nehezebb terepen átkelni. Jó volt, új emberekkel megismerkedni. Egyébként egyedül élek a fiammal és őszintén szólva nem hiányzik más személy a lakásba, az életembe.

  • Kedves Ági, biztosan van annak is oka, hogy miért nem engedtél közel magadhoz másokat gyerekkorodban. Most viszont a fiaddal megéled ezt a közelséget, és ez nagyon fontos mozzanat. Ezzel a kihívást teljesíted.

 • A mai nap kiharcolták hogy láthassam az Édesapámat akit tavak október óta nem láthattam mert nem vagyok beoltva. Kitolták toló kocsival az idősotthon bejáratához és az előtte levő parkban beszélget héttel vele, végre megölelhettem és megpuszilhattam. Így újra közel kerültünk egymáshoz , mindkettőnk nagyörömére.

 • Ez most sajnos nem sikerült, az év egyik legerősebb Teremtő napján mosószappant, és fehérítőszappant főztem 🙂 Vártak már a gyógynövényeim, meg is főztem 3 féle extra krémet, 28 összetevős bio arckrémet, feketenadálytőkrémet friss törésre, zúzódásra, és összeállítottam a feketenadálytöves fájdalomcsillapító krémet, már sokan várják, most még érik, ma főzöm készre 🙂 A kihívás ezen részét áthelyezem holnapra 🙂 <3

 • A kerülj közel valakihez ezen a napon épp nem sikerült, inkább egy jó összeveszést sikerült elérni a volt párommal. Viszont mindenképpen megemlíteném, hogy a közelmúltban, közel kerültem egy idegen nőhöz aki az utcán aludt több héten át az utcánkban, hajléktalan lett. Többször beszélgettem vele, meghívtam kávéra, vittem neki ruhát stb. Ez nem épp az adott napon, de a közelmúltban történt 🙂

  • Kedves Ildi, hogy melyik nap teljesíted, az rajtad múlik. A hajléktalan hölggyel való beszélgetés és a megsegítése biztosan sokat jelent a számára. Segíteni valakin önzetlenül nagyon szép megoldása a kihívásnak.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >