Gyermekkori életjátszmáink

avagy: 

ismerd fel a téged mozgató játszmákat a tranzakcióanalízis segítségével


Mindaddig csak házsártos feleségről beszéltünk, vagy házisárkányról, semmirekellő, vagy mihaszna férjről, égetni való, csapni való rossz kölyökről, neveletlen gyerekről; játszma viszont nem volt ismert a múltban.

Eric Berne amerikai pszichiáter, pszichológus analitikus volt az első szakember, aki felismerte az első játszmát, a szó is az ő nevéhez fűződik. Így született a tranzakcióanalízis alapfogalma is egyben.

A Pszichológia és Coaching online tanfolyama

13 modulban és 26 leckében

Mi az a játszma?


Ma már sokan használják ezt a szót, beépült a nyelvhasználatba, anélkül, hogy az emberek, akik használják, egyáltalán tudnák, mit is takar valójában.

Nem tudhatom azt, hogy te magad használod-e, és ha igen, akkor milyen értelemben.

Amit elárulhatok, hogy semmi jó végkifejletet nem takar, habár minden félnek, aki részt vesz a játszmában, megvan a maga előnytelen nyeresége.

Ha velem tartasz ebben a tanfolyamban, rájöhetsz, hogy miért is vagy  jelen egy játszmában, és milyen a szereped abban.

Neked is, mint mindenki másnak, van egy kedvence: ki áldozatként, ki megmentőként, ki pedig üldözőként van jelen egy ilyen helyzetben.

Akármelyik szerepben is vagy jelen, az nem az egészséges életszerep. Mert egyik szerep sincs az egészséges oké keretben.

Eric Berne

„A nyertes tudja, mi lesz a következő lépése, ha veszít, ám nem beszél erről; a vesztesnek fogalma sincs, mit tesz majd, ha veszít, de sokat fecseg arról, mi lesz majd, ha nyer.”

Mi is az az oké-keret?

Az, hogy valaki oké, azt jelenti, hogy vele minden rendben van, a jó és a rossz tulajdonságaival együtt elfogadja magát, és ha a másik is oké, akkor a környezetében lévőt is akceptálja olyannak, amilyen.

A tanfolyam hozzásegíthet, hogy felismerd saját, gyerekkorodból hozott játszmádat, esetleg játszmáidat, amelyeket a mai napig használsz anélkül, hogy az hasznos lehetne számodra.

Azok a szerepek, amiket pedig benne töltesz, ha ki is lépsz belőle, soha nem járnak jó érzéssel.

Mi van ebben a tanfolyamban?

A 13 modulból álló tanfolyam 26 leckét tartalmaz tisztán érhető, könnyen feldolgozható formába öntve. 

Minden modulban találhatsz egy leckét és egy feladatot, amit, ha megoldasz, sok felismerésben lehet részed saját viselkedésedre vonatkozóan.

Felismerheted saját játszmáidat, amiket tudatosan odafigyelve magad mögött hagyhatsz.

A tematikából:

  •  A tranzakció, mint kommunikációs eszköz, és annak fajtái.
  • Az Énállapotok.
  • Az oké-keret, és abban betöltött lehetséges helyzetek.
  • A játszma: fogalmak, magyarázat, esetleírások.
  • Gyerekkori játszmák esetleírásokkal és a lehetséges következményekkel.

Molnár Zsuzsa

Személyes fejlődésem a tranzakcióanalízissel kezdődött, és olyan mély, belső változásokon mentem keresztül, ami arra késztetett, hogy ne hagyjam abba. Elindított, megfogott és megbabonázott. Ha csak egyetlen tanfolyamon vettem volna részt, nem lettem volna ennyire híve ennek a módszernek. Nem volt viszont olyan könyv, tanfolyam, amit ne olvastam volna el, vagy nem végeztem volna el vele kapcsolatban. Hiszem, hogy a legjobb önfejlesztő eszköz lett a kezemben, amivel eddig találkoztam. Minden erőmmel azon vagyok, hogy a lehetséges legjobb módon adjam át az ismereteimet azoknak, akik emellett a tanfolyam, vagy akármelyik másik mellett döntenek. Hiszek a tranzakcióanalízis erejében, hogy mást is olyan belső útra indíthat, ahogyan azt velem is tette.

Ők már ismerik Molnár Zsuzsa írásait:

Ildikó


Szembenézésre késztettek a gyakorlatok önmagammal. Már most tisztábban látom magam a szerepeimben, és kezdem érteni a szerepválasztásaim okait is. Remélem, hogy a végére még tisztább lesz az énkép bennem, még jobban fogom érteni a saját "működésemet".

Andrea


Támogat önmagammal és a környezetemmel való kiegyensúlyozottabb kapcsolat létrehozásában. Megerősít abban, hogy jó dolog, ha figyelem az érzéseimet, a reakcióimat és tudatosan uralhatom az állandóan visszatérő belső konfliktusaimat.

 Gyermekkori életjátszmáink

Online tanfolyam

az örökös hozzáférés díja:

31990 Ft

Gyakran ismételt kérdések

Sosem hallottam  a tranzakcióanalízisről, meg fogom érteni azanyagot?

Nem kell a tranzakcióanalízis gurumestere legyél, hogy megérthesd az anyagot.
Érthetően, tisztán megfogalmazva, magyarázattal és egy fiktív esettel alátámasztva, kérdésekkel, teli tananyagot kapsz a rendelkezésedre.

Ha elakadok valahol, kaphatok segítséget?

Ha elakadnál? nem leszel egyedül, bármikor felteheted felmerülő kérdéseidet, amit nem hagyok megválaszolatlanul. Akár a lecke keretén belül felteheted azt, vagy írhatsz az email címemre, a válasz hamarosan megérkezik majd.

Ha a gyermekemnek akarok segíteni, akkor is tudom használni ezt a tananyagot?

Ha a gyereked játszmáin szeretnél átlátni, erre is kitűnő lehetőséged lehet ez a tanfolyam.
Megismerheted vele gyermeked lehetséges játszmáit, és kezelni is megtanulhatod.
A tanfolyam arra is lehetőséget nyújt, hogy felismerhesd saját gyenge pontjaid.

Meddig férek hozzá a tanfolyamhoz?

Nálunk nincsen időkorlát, minden anyagot, amelyet megvásároltál, örökös hozzáféréssel kapsz meg.

>