Önismereti KÖR

A Pszichológia és Coaching online programja a személyes célok elérésért. A programot vezeti: Molnár Zsuzsa

Mi az az Önismereti Kör, és miért érdemes neked is csatlakozni?

Egy olyan önismereti utazásra hívlak meg, amely segíthet téged is a továbblépésben, az elakadásokon való túljutásban, a céljaid elérésében, önmagad jobb megértésében és nem utolsó sorban: önmagad jobbá tételében.

Az Önismereti Kör egy online program, amely folyamatosan támogat téged, s amelyben te is támogathatsz másokat. A csoportban addig maradhatsz, ameddig akarsz, amíg úgy tapasztalod, hogy neked jó, vagy segítséget ad. Bármikor dönthetsz úgy, hogy kilépsz a csapatból.

Két csoport közül választhatsz, attól függően, mennyi időt, energiát szeretnél az önismeretbe belefektetni.

Megfigyelőknek

Megfigyelőként az Önismereti Körben minden leckéhez hozzáférhetsz, minden hozzászólást látsz majd, lehetőséged van kérdezni, amikor úgy érzed, hogy arra szükséged van, vagy csupán a gondolataid is megoszthatod a csoportban.

Abban az esetben ajánlom ezt, ha ugyan szeretnél foglalkozni önmagaddal, de viszonylag kevés időt tudsz erre szánni. Megfigyelőként a leckék és témák elolvasása és a gyakorlatok elvégzése által ráláthatsz magadra, s ezeken el is tudsz gondolkodni, kérdések fogalmazódnak meg benned, amiket aztán feltehetsz a leckéknél, s a kapott válaszokkal dolgozol tovább, változtatsz életeden.

Útrakelőknek

Ha igazi kíváncsi és nyitott vagy mások nézőpontjára, és szívesen részt vennél aktívan egy csapatban, akkor neked ez a lehetőség való, mivel ez egy szintet lép az önismeretben: nem csupán a leckéket és a gyakorlatokat láthatod, nem csak kérdezni és megosztani lehet, hanem minden hónap utolsó kedd délutánján egy csoportos Zoom beszélgetésen is részt vehetsz, ami egy 1,5 órás együttlét a tagokkal, ahol megbeszéljük a tapasztalatokat, megismerhetsz más nézőpontokat, ahol a tagok egymást segítve haladnak a leckékben és az önismeretben.

Ez a lehetőség már egy kicsit kapcsolatépítő is egyben, ahol akár barátságok is születhetnek, tekintheted akár egy mastermind csapatnak is, ahol megoszthatjuk a tapasztalatinkat.

Milyen keretek között zajlanak a találkozók? Hogyan érem el az anyagot?

Minden második héten kerül fel egy feladat és egy gyakorlat az oldal tanfolyami felületére. Az anyag megtekintése nem vesz el tőled hosszú időt, mégis segítséget nyújt majd, ha nem csak elolvasod, hanem a feladatokat is elvégzed, felírod a felmerülő kérdéseidet.

A hónap utolsó keddjén Útrakelőként Zoom/Skype csoportos hívásokon vehetsz részt, ahol megbeszéljük, ki hol tart, hogyan haladt, hol akadt el, hol van segítségre szüksége. A hívásokat kedd délután 17:30 és 19:00 között tartjuk.

Ők már ismerik Molnár Zsuzsát

Kedves Zsuzsa! Tetszett a tanfolyam, sok felismerés jött felszínre magammal kapcsolatban, és azzal, hogy mit is láthatnak ebből a gyermekeim vagy, hogy én mit hoztam magammal a neveltetés során.

Elgondolkodtam, és próbálok ezentúl tudatosabban élni, hogy gyermekeimnek jó példa legyek.

Patakiné Zsuzsi

Támogat önmagammal és a környezemmel való kiegyensúlyozottabb kapcsolat létrehozásában.

Megerősít abban, hogy jó dolog, ha figyelem az érzéseimet, a reakcióimat és tudatosan uralhatom az állandóan visszatérő belső konfliktusaimat.

Fodor Andrea

Sok gondolat kavarog a fejemben. Az utóbbi időben nagyon sokat változtam. Ez van akinek tetszik, van akinek nem. Ez azzal van összefüggésben, hogy nem rendelem alá nagam a család minden tagjának igényének. Ebből mostanában konfliktusaim vanbak, de vállalom. Nem fogok egy ideje megfelelni mindenkinek jó es saját magamat alárendelni mások kívanságainak. Most végre jól erzem magam. Sok választ kaptam a feltett kerdésekre, és megválaszoltam. Nem csak magamnak.

Ágnes

Szeptemberi téma:

A szokásspirálok és a személyiségfejlődéshez szükséges szokásaink

 1. 1
  Szeptember 6.  Lecke és gyakorlat:  Szokásspirálok
 2. 2
  Szeptember 13.  Lecke és gyakorlat:  A személyiségfejlődéshez szükséges szokásaink 1.
 3. 3
  Szeptember 20.   Lecke és gyakorlat:  A személyiségfejlődéshez szükséges szokásaink 2.
 4. 4
  Szeptember 27. Zoom beszélgetés 17:30-tól

Miért érdemes velünk tartanod?

Új nézőpontokat kapsz

Megismerhetsz különböző nézőpontokat, akár a saját problémáddal, céloddal, elakadásoddal kapcsolatosan. Ez pedig olyan segítség lehet számodra, amelyre eddig nem is gondoltál volna.

Ott fejlődhetsz, ahol szükséged van rá

Olyan területen fejlődhetsz, ahol arra a legnagyobb szükséged van. A hónap témáját minden esetben veled egyetértésben határozzuk meg, a csoporttal közösen. Mindezt úgy, hogy az mindenképpen izgalmas és építő legyen.

Olyan, mint egy csoportos coaching

Ezekre a találkozókra úgy is tekinthetsz, mint egy csoportos coachingra, hiszen egy kicsi létszámú csapatban dolgozhatsz, ahol mindig elegendő idő jut saját magadra, az aktuális problémádra, célodra vagy elakadásodra.

Hogyan tudok csatlakozni a programhoz?

Ehhez a következő egyszerű lépéseket kell végrehajtanod:

1.

A "Jelentkezem" gomb megnyomása után töltsd ki a jelentkezési lapot! Válaszd ki, melyik csoportba szeretnél jelentkezni. 

2.

A jelentkezési lap elküldése után automatikus visszaigazolást fogsz kapni, amiben egy linket kapsz a befizetési oldalhoz.

3.

A befizetésed PayPal-lal vagy bankkártyával teljesítheted.

4.

Miután a díjat kiegyenlítetted, elérhetővé tesszük számodra az anyagot.

Mennyibe kerül a programban való részvétel?

A részvételi díj két részből épül fel:

Belépési díj + havi díj.

Megfigyelőknek

Belépési díj:
5000 Ft

+ havi díj:
3500 Ft/hó

Útrakelőknek

Belépési díj:
11000 Ft

+ havi díj:
5000 Ft / hó

Ez tehát egy egyszeri belépési díj után havi előfizetési díjért igényben vehető program.
A fizetés PayPal vagy bankkártyás fizetés alapján történhet.
Az előfizetés természetesen bármikor lemondható.

Amennyiben jelentkezel a programra, a jelentkezéskor: Megfigyelő esetén a 5000 Ft belépési díjat és a 3500 Ft-os havi díjat szükséges befizetned (tehát összesen 8500 Ft a belépéskor), majd havi 3500 Ft tagdíjat a következő hónaptól.

Útrakelő esetén a 11000 Ft belépési díjat és a 5000 Ft-os havi díjat szükséges befizetned (tehát összesen 16000 Ft a belépéskor), majd havi 5000 Ft tagdíjat a következő hónaptól.

A tagság bármikor lemondható.

Lajos


Kedves Zsuzsa, a kérdések nagyon jók. talán túl jók is. Azt gondolom, hogy átlagemberek számára a megválaszolásuk nem is mindig egyszerű, mert nem igazán mélyednek bele a lélektani háttérbe a felszín alatt, a mindennapi dolgaik de a nagyobb volumenű dolgok vonatkozásában sem. És mivel nem ismerik a terminológiát így nehezebben fogalmazzák meg az idevágó érzéseiket is. arról nem is beszélve, hogy sokak számára új és idegen a gondolat, hogy őbennük ezek a folyamatok vannak. Jómagam évekkel ezelőtt olvastam Eric Berne Emberi játszmák című könyvét, onnan vannak emlékeim a tranzakcióanalízis területéről. ez az elmélet nagyon hasznos tud lenni a mindennapokban, mind a saját, mind az emberek illetve ezek és a külvilág kapcsolódásainak viszonylatában. a kérdésekre visszatérve talán ez egyik - ha nem a - legnagyobb probléma, hogy az emberek a válaszhoz szükséges őszinteséget önmagukkal egy rémületes dologként élhetik meg. "óóó ilyet nem illik mondani másokra sem, magamra meg főleg nem mert hát...." igen, az önkritika jelentős bátorságot igényel. Továbbá egy-egy kicsusszant válasz lehet, hogy megbillenti az egyén világképét, az önmagáról alkotott képet. ami ugye kellemetlen élmény, így aztán mindent meg is tesznek az elkerülésére legtöbben. Az ilyen tényezők miatt nehéz terep a lélekbúvárkodás mindenféle formája - meglátásom szerint. Kíváncsian várom a további részeket.

Gyakran feltett kérdések

Meddig tart ez a program?

A program 2022. februárjában indult, és folyamatosan elérhető, nincs tervezett vége. Addig élvezheted a tagságot, ameddig hasznosnak találod a csoportban való munkát.

Hogyan fizethetek?

Mivel ez egy előfizetéses rendszer, PayPal-on vagy bankkártyával tudsz fizetni. Ebben az esetben a tagságod automatikusan meghosszabodik a fordulónapon.

Meddig szükséges elköteleződnöm?

Semeddig. Bármikor dönthetsz úgy, hogy lemondod a tagságod. Reményeink szerint azonban a program erőteljes  motivációs eszköz, és segít téged a céljai elérésében, így hiszünk abban, hogy hosszú ideig velünk maradsz.

Mire lesz szükségem?

A Zoom program használatához mikrofonra és kamerára, internetkapcsolatra. Másra nem.

>